13.9 C
New York
Thursday, May 2, 2024
81d4b39698a64a509c621e045b2984e3 L
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΚ: Θα χρηματοδοτήσει το έργο «Rock the Block» του Δήμου Αιγάλεω

Κοινοποίηση

Το ποσό που θα δωθεί για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται στα 3.280.920 ευρώ.
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες παρουσία της Επιτρόπου κ. Ελίζα Φερέιρα, ανακοινώθηκαν οι 15 νικητές και νικήτριες του φετινού Βραβείου του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, καθώς και τα 14 έργα που επελέγησαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αστικής Πρωτοβουλίας.

Τα Βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους απονέμονται για τρίτη χρονιά και οι νικητές και οι νικήτριες προέρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης, από την Ισπανία ως τη Δανία και από τη Λιθουανία ως το Μαυροβούνιο. Με τα βραβεία αυτά αναγνωρίζονται εμπνευσμένα υπάρχοντα έργα, αλλά και οι ιδέες νέων ταλέντων για μια πιο βιώσιμη, πιο όμορφη και πιο συμπεριληπτική Ευρώπη. Μπορείτε να ανακαλύψετε τους νικητές και τα έργα τους εδώ.

Πέρα από τα βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και τα έργα που επελέγησαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την Ευρωπαϊκή Αστική Πρωτοβουλία. Τα έργα προέρχονται από διάφορα αστικά περιβάλλοντα 12 κρατών μελών της ΕΕ. Μάλιστα, τα περισσότερα έργα προέρχονται από πόλεις μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Το κάθε έργο θα λάβει ως και 5 εκατ. ευρώ σε συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέσα σε τρεισήμισι χρόνια.

Από την Ελλάδα επελέγη για χρηματοδότηση με 3.280.920 ευρώ το έργο «Rock the Block» του Δήμου Αιγάλεω, το οποίο χρησιμοποιεί την αθηναϊκή πολυκατοικία ως μονάδα συλλογικής αντιμετώπισης κοινών προβλημάτων, όπως η έλλειψη και η χαμηλή ποιότητα της στέγασης και οι αδύναμοι κοινωνικοί δεσμοί, μέσω ενός καινοτόμου εργαλείου αστικής πολιτικής, τεχνικών μετασχηματισμών και ανακαινίσεων, καθώς και της παροχής στήριξης και της αναβάθμισης δεξιοτήτων.

ΠΗΓΗ: businessnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επιβεβαίωση… και για Τίμο Καβακά σε Αιγάλεω

Μέσα Μεταφοράς: Τροποποιήσεις και σήμερα στα δρομολόγια – Τι ισχύει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Χίλιοι μαθητές εκτός των σχολείων τους επί πέντε χρόνια