11 C
New York
Wednesday, Feb 28, 2024
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΟΥΡΟΥ ΚΥ ΑΙΓΑΛΕΩ 3 1024x768
ΑΙΓΑΛΕΩΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Δούρου: Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας έχουν δικαίωμα σε αξιόπιστη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία

Κοινοποίηση

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κέντρο Υγείας και τις ΤΟΜΥ Αιγάλεω

Τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη και υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της Δυτικής Αθήνας εξαιτίας των πολιτικών συνολικής υπονόμευσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαπίστωσε η βουλεύτρια της Δυτικής Αθήνας Ρένα Δούρου που μαζί με τον Τάσο Σαράντου, αναπληρωτή συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας και την Αμαλία Μανωλαράκη, Συντονίστρια Οργάνωσης Μελών Αιγάλεω, επισκέφθηκαν χθες το Κέντρο Υγείας στο Αιγάλεω. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο και το μέλος του ΔΣ των εργαζομένων Α’ και Β’ ΥΠΕ, Τρύφωνα Τρυφλιτσάνη και Χάρη Παπαγεωργόπουλο, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου, Αργύριο Μακρή, τη Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών, Ευαγγελία Τσάρα καθώς και την Προϊσταμένη νοσηλευτικού, νοσηλεύτριες, ακτινολόγους και διοικητικές υπαλλήλους.

Αντικείμενο της επίσκεψης τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Κέντρο και τις ΤΟΜΥ από τις αυξανόμενες ελλείψεις προσωπικού που επιτείνονται, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ “από την αιφνιδιαστική και χωρίς σχεδιασμό απόφαση της 2ης ΥΠΕ για μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού στο Αττικό Νοσοκομείο από 8/11/23. Πιο συγκεκριμένα, μετακινούνται εννέα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, επτά άτομα από τα Κ.Υ. Περιστερίου 1οκαι 2ο, ένα άτομο από το Κ.Υ. Αιγάλεω και ένα άτομο από το Κ.Υ. Χαϊδαρίου. Καταγγέλλοντας παράλληλα “το γεγονός ότι μετακινείται μεγάλος αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού από Κέντρα Υγείας που δέχονται καθημερινά εκατοντάδες ασφαλισμένους, υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας” και τονίζοντας ότι η “Π.Φ.Υ. πρέπει να γίνει ο πυλώνας που θα στηρίξει το ΕΣΥ, αποφορτίζοντας τα νοσοκομεία από τον όγκο των εκτάκτων περιστατικών”.

Η Ρένα Δούρου έθεσε επίσης και το θέμα της μη απορρόφησης του κονδυλίου των 41 από τα 50 εκ που είχε εξασφαλίσει η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής κατά τη μνημονιακή περίοδο για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών στις 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Αττική, που δημιουργήθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με τη Διοίκηση Δούρου, που απορρόφησε στη θητεία της 9 εκ για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ, η νυν δεξιά Διοίκηση Πατούλη, λειτουργώντας στο ίδιο μήκος κύματος με τις δεξιές κυβερνήσεις Μητσοτάκη δεν αξιοποίησε τα 41 εκ. για τις κρίσιμες για το δημόσιο σύστημα υγείας, προσλήψεις, διακόπτοντας το έργο στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που είναι και η προϋπόθεση για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

“Οι δημόσιες μονάδες υγείας της Δυτικής Αθήνας δέχονται συστηματικά πλήγματα από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Αντί για την οφειλόμενη στους πολίτες των δήμων της Δυτικής Αθήνας στήριξη, διαπιστώνουμε απαξίωση, εγκατάλειψη, υποβάθμιση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΣΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τώρα όπως και χθες, στη Βουλή ή στην Περιφέρεια, βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας από το Αιγάλεω και το Περιστέρι ως το Χαϊδάρι, στο πλευρό των πολιτών και του δικαιώματός τους σε δωρεάν, δημόσιες ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας” σχολίασε η Ρένα Δούρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκδήλωση με τίτλο «Η πρόληψη πάει πλατεία» για μια ζωή μακριά από εξαρτήσεις

Η ΑΑΔΕ μπορεί να εντοπίσει αδήλωτες πισίνες μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Έφυγε από τη ζωή η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ