17.6 C
New York
Sunday, Sep 8, 2024
αρχείο λήψης (51)
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ν. Ταβερναράκης, ο επιστήμονας που ξεχώρισε για την έρευνα των μηχανισμών γήρανσης και των ανίατων ασθενειών μιλά στο «Ένθετο Υγεία»

Κοινοποίηση

Ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα για την κατανόηση των μηχανισμών γήρανσης και των νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Σε συνέντευξή του στο ΕΡΤNEWS, μιλά για την έρευνα του εργαστηρίου του πάνω στην κυτταρική γήρανση αλλά και τις ερευνητικές προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη φαρμάκων για τη νόσο Αλτσχάιμερ και την άνοια. Ο κ. Ταβερναράκης τιμήθηκε πριν από λίγες ημέρες με το Αριστείο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που δίδεται κάθε δύο χρόνια σε Έλληνες επιστήμονες που διακρίνονται για το σύνολο του ερευνητικού τους έργου. Δείτε ακόμα στο «Ένθετο για την Υγεία» του ΕΡΤNews:

Ρομποτική χειρουργική: Ευρύ φάσμα εφαρμογών

Η ρομποτική χειρουργική είναι μια πραγματικότητα στην ιατρική πρακτική για περισσότερο από 2 δεκαετίες. Είναι μία ελάχιστα τραυματική μέθοδος και με μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο, σε σχέση με το κλασσικό χειρουργείο. Έχει ευρεία εφαρμογή στην ογκολογία, την ουρολογία, την καρδιολογία, την ορθοπεδική ενώ ενσωματώνεται και σε άλλες χειρουργικές ειδικότητες. Στο ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS βλέπουμε τις βασικές εφαρμογές της ρομποτικής χειρουργικής.

Που δωρίζουμε τα φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τις διακοπές, καλό είναι να ελέγξουμε τα φάρμακα που ήδη έχουμε στο ντουλάπι μας, για να βρούμε όσα δεν μας χρειάζονται και δεν έχουν λήξει και να κρατήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη. Όσα δεν μας χρειάζονται καλό είναι να μην τα πετάξουμε αλλά να τα δωρίσουμε. Υπολογίζεται ότι πάνω από 40 εκατομμύρια κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας λήγουν αχρησιμοποίητα και πετιούνται, ετησίως, από όλους εμάς. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση GIVMED, που στοχεύει στην άμεση πρόσβαση των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται, καλεί όλους μας, στη νέα της καμπάνια, να δωρίσουμε τα μη ληγμένα και αχρησιμοποίητα φάρμακά μας. Μπείτε στο site givmed.org και βρείτε το πιο κοντινό από τα 143 σημεία δωρεάς σε όλη την Ελλάδα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΠΑΕ Αιγάλεω: “Να μην πάει ο κόσμος μας στην Καλαμάτα…”

Χρ. Τριαντόπουλος: Δεν έδωσα καμιά εντολή για μπάζωμα στα Τέμπη, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα