15 C
New York
Friday, May 17, 2024
1 750x375 (1)
ΑΙΓΑΛΕΩΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση Γυναικών Καλλιτεχνών του Δήμου Αιγάλεω

Κοινοποίηση

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και επισκεψιμότητα πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Γυναικών Καλλιτεχνών της πόλης μας, στο πλαίσιο των δράσεων και εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν για τον Μάρτιο τον «Μήνα της Γυναίκας», από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και το Γραφείο Ισότητας των φύλων του Δήμου Αιγάλεω, με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Από τις 10 έως και τις 13 Μαρτίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» φιλοξενήθηκαν πολύ αξιόλογα έργα γυναικών καλλιτεχνών της πόλης μας που ασχολούνται με τις εικαστικές τέχνες (Ζωγραφική, Αγιογραφία, Γλυπτική, Χαρακτική, Κεραμική), καθώς και έργα των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Αιγάλεω.

Την Έκθεση επιμελήθηκε ο καθηγητής του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Αιγάλεω Πάνος Κόκκαλης, ενώ συμμετείχαν και οι καθηγήτριες Κεραμικής Αναστασία Βαμβακίδου – Μαυροθαλασσίτη και Αγιογραφίας Αγγελική Αλβενιώτη. 

Παράλληλα εκτυλίχθηκε θεατρικό δρώμενο στον χώρο, από τη Θεατρική ομάδα «ΑΝΤΩΣΗ», σε σκηνοθεσία του Ηθοποιού και Σκηνοθέτη Παντελή Καψάλη.

Νέοι καλλιτέχνες παρουσίασαν στο κοινό μονόλογους, τραγούδια και απαγγελίες, που είχαν ως επίκεντρο τη γυναίκα και πραγματεύονταν ζητήματα όπως η έμφυλη βία, η ανισότητα, η θέση της γυναίκας στην πατριαρχική κοινωνία, η μητρότητα και εν γένει η επιβίωσή της σε έναν κόσμο γεμάτο κοινωνικά στερεότυπα. Οι νεαροί ταλαντούχοι ηθοποιοί με την εξαιρετική τους ερμηνεία μας προβλημάτισαν, μας συγκίνησαν, αλλά και μας έκαναν να γελάσουμε.  Τα εγκαίνια της Έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, η Βουλευτής Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών Ρένα Δούρου, ο Πρώην Δήμαρχος και Επικεφαλής της παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω» Δημήτρης Μπίρμπας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικών σταθμών & θεμάτων Ισότητας Νίκη Βελλιανίτη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Γιάννης Κουτούλιας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Θωμαΐς  Γεωργούλη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα Δημοτικά Ιατρεία – ΚΕΠ Υγείας Ηλίας Καρυπίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω Σταμάτης Σέρβος και η ακτιβίστρια και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Σταύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Άνοδο εσόδων εκτιμά η μητρική Quest για την ACS. Σε λειτουργία το νέο κέντρο διαλογής στο Αιγάλεω

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Το τουρνουά «3on3 Streetball» επιστρέφει στο Αιγάλεω στις 17 και 18 Ιουνίου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Το ΠΑΔΑ αναδεικνύει στο Αιγάλεω το Πάρκο Ελιάς ως μνημείο αστικού φυσικού τοπίου και διασώζει ιστορικό βυζαντινό ναό του 14ου αιώνα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ