26.6 C
New York
Thursday, May 2, 2024
2 9 (1)
ΑΙΓΑΛΕΩΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εγκληματικότητα στο ζενίθ: Συλλήψεις νεαρών ληστών σε Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω και Αγία Παρασκευή

Κοινοποίηση

Και στις τρεις περιπτώσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες.

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (5-12-2023) στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο 20χρονοι για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε ταξί ως πελάτες και η οδηγός του ταξί αντιλαμβανόμενη ύποπτες κινήσεις, τους ζήτησε να αποβιβαστούν.

Τη στιγμή εκείνη, ένας εκ των δραστών προέταξε μαχαίρι και ο έτερος όπλο, απειλώντας την οδηγό του ταξί και αφού αυτή εξήλθε του οχήματος καλώντας σε βοήθεια, τράπηκαν σε φυγή.

Κληθέντες αστυνομικοί, κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων και συντονισμένων ενεργειών του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν τους κατηγορούμενους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Image 4

Επίσης, πρωινές ώρες σήμερα (5-12-2023) στην περιοχή του Αιγάλεω, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 2 αλλοδαποί, 30 και 32 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, απειλή και απλές σωματικές βλάβες σε βάρος δύο ημεδαπών.

Ειδικότερα, κληθέντες αστυνομικοί προκειμένου να επιληφθούν σε επεισόδιο, εντόπισαν τα νεαρά θύματα 21 και 22 ετών, τα οποία ανέφεραν ότι δέχτηκαν επίθεση από τους κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι κατηγορούμενοι τους τραυμάτισαν ελαφρά με λακτίσματα και τους απείλησαν με πιστόλι, το οποίο αμυνόμενος ο 21χρονος κατάφερε να αποσπάσει.

Σε κοντινό σημείο εντοπίστηκαν οι δράστες και μετά από έλεγχο στην κατοχή τους και εντός του οχήματος τους βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο τυφέκιο, μεταλλικά σφαιρίδια και το χρηματικό ποσό των 870 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τέλος, πρωινές ώρες χθες (4-12-2023) συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, 28χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος αφού διέρρηξε κεντρική θύρα οικίας, εισήλθε σε αυτή και αφαίρεσε διάφορα τιμαλφή.

Κληθέντες αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, όπου συνελήφθη.

Μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 34 κροτίδες και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πιο συγκεκριμένα:

  • -9- κατσαβίδια,
  • λοστό,
  • -5- κόφτες,
  • κάβουρα,
  • πολυεργαλείο και
  • γάντια.
Image 5
Image 6

Επιπλέον βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: News Bomb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έρχεται η εφαρμογή «Εύδοξος» στο gov.gr – Πώς θα εξυπηρετεί τους προπτυχιακούς φοιτητές

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Νέες ταυτότητες: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις – Τα χαρακτηριστικά τους και τα fake news

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στην παρουσίαση του νέου δίσκου του Σταμάτη Κραουνάκη

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ